Zapékaná vejce s černými olivami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 100 g Olivy černé
  • 600 ml Omáčka bešamelová
  • 6 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 519 kcal
  • Sacharidy 59 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 267 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 245.3 mg
  • Draslík 79.7 mg
  • Vláknina 1026.5 mg
  • Vitamín A 1026.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Bešamelovou omáčku ohřejeme.

  • 2

    Vejce uvaříme natvrdo a oloupeme.

  • 3

    Omáčku nalijeme do zapékací nádoby, navrch dáme oloupaná a rozpůlená vejce. Olivy rozložíme po omáčce vedle vajec.

  • 4

    Dáme zapéct na pár minut do rozehřáté trouby. Pečeme při teplotě 175 °C cca 5 minut.

  • 5

    Vhodnou přílohou je opékaný chléb.

Komentáře k receptu