Kaše s tresčího filé

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1000 g Filé z aljašské tresky
  • 200 ml Olej olivový
  • 100 ml Mléko plnotučné
  • 125 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 3 stroužek Česnek
  • 1 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 696 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 55 g
  • Sodík 204 mg
  • Bílkoviny 46 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 115 mg
  • Draslík 16.7 mg
  • Vláknina 255.3 mg
  • Vitamín A 255.3 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.2 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 187.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté filé povaříme v osolené vodě asi 10 minut, vyjmeme, osušíme a jemně umeleme.

  • 2

    Do hrnce vložíme prolisovaný česnek, umleté rybí maso a zvolna zahříváme. Po lžících přiléváme ohřátý olej a ohřáté mléko, až vznikne bílá kaše. Podle chuti opepříme a přilijeme smetanu rozkvedlanou s hladkou moukou. Kaši zahřejeme k bodu varu a ihned odstavíme z plotny.

  • 3

    Podáváme s osmaženými topinkami. Kaši můžeme podávat i studenou a jako přílohu zvolíme bramborový salát.

Komentáře k receptu