Polévkové ratatouille

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 60 g Cibule
  • 450 g Cuketa
  • 250 g Lilek
  • 30 g Sýr Parmezán
  • 50 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 2 g Tymián sušený
  • 60 g Paprika zelená
  • 60 g Paprika červená
  • 50 g Těstoviny Fusilli
  • 800 g Passata (drcená rajčata)
  • 4 g Oregano sušené
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 l Vývar zeleninový
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 233 kcal
  • Sacharidy 32 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 4098 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 32 g
  • Cholesterol 6.4 mg
  • Draslík 601.7 mg
  • Vláknina 14308.3 mg
  • Vitamín A 14308.3 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 46.6 mg
  • Vitamín E 1.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zeleninu nakrájíme. Nakrájený lilek osolíme a necháme vyplakat. Potom lilek důkladně propláchneme a osušíme papírovým ubrouskem.

  • 2

    Nakrájenou cibuli smažíme při střední teplotě na oleji asi 10 minut, až mírně zezlátne. Přidáme papriky, česnek, cukety, lilek a smažíme dalších 5 minut.

  • 3

    Přidáme rajčata, bylinky, zeleninový vývar, případně sůl a pepř. Přivedeme k varu, ztlumíme oheň a 10 minut zvolna vaříme, až zelenina změkne. Přidáme těstoviny a povaříme ještě 15 minut. Jednotlivé porce ozdobíme hoblinkami parmezánu.

Komentáře k receptu