Jehněčí kotlety na bylinkách a hořčici

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Jehněčí kotlety
  • 1 kávová lžička Citronová kůra
  • 2 kávová lžička Hořčice Dijonská
  • 0.5 kávová lžička Sůl mořská
  • 2 stroužek Česnek
  • 8 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Majoránka
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 1 polévková lžíce Tymián čerstvý
  • 1 polévková lžíce Máta
  • 1 polévková lžíce Nakládaný zelený pepř
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 443 kcal
  • Sacharidy 2 g
  • Tuky 35 g
  • Sodík 336 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 99 mg
  • Draslík 510.8 mg
  • Vláknina 1141.1 mg
  • Vitamín A 1141.1 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté, osušené, nasekané bylinky promícháme s nasekaným česnekem a rozdrceným zeleným pepřem.

  • 2

    Směsí potřeme očištěné jehněčí kotlety po obou stranách, zakapeme trochou olivového oleje a částí citronové šťávy. Necháme v chladu nejméně 2 hodiny marinovat.

  • 3

    Na rozpáleném grilu kotlety grilujeme po každé straně asi 5 minut.

  • 4

    V misce prošleháme 1 lžíci citronové šťávy, citronovou kůru, hořčici a sůl. Postupně vešleháme všechen olivový olej, aby směs zhoustla.

  • 5

    Kotlety upravíme na talíře a podáváme zakápnuté připravenou zálivkou.

Komentáře k receptu