Vol-au-vents se žampiony

Hodnocení 4x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 375 g Listové těsto
  • 20 ks Žampiony čerstvé
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Tapenáda se zelenými olivami
  • 1 polévková lžíce Zakysaná smetana
  • 2 polévková lžíce Tymián čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 763 kcal
  • Sacharidy 75 g
  • Tuky 40 g
  • Sodík 176 mg
  • Bílkoviny 46 g
  • Uhlovodany 41 g
  • Cholesterol 90.3 mg
  • Draslík 4009.9 mg
  • Vláknina 28374.8 mg
  • Vitamín A 28374.8 mg
  • Vitamín B6 1.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 29.5 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné žampiony vložíme do mísy, zalijeme olejem, posypeme nasekaným tymiánem, osolíme a opepříme. Vše dobře promícháme.

  • 2

    V jiné míse smícháme tapenadu se zakysanou smetanou.

  • 3

    Na pracovní desce rozválíme těsto na plát a kulatou formičkou vykrojíme 20 kruhů. V každém kruhu vytvoříme menší formičkou mělký zářez. Kruhy urovnáme na plech a do vyznačených středů naneseme kopečky tapenadové směsi. Navrch vždy položíme žampion a okraje kruhů potřeme vejcem.

  • 4

    Pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů Celsia asi 15 minut dozlatova.

Komentáře k receptu