Lanýžová omáčka
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 147 kcal
- Sacharidy 2 g
- Tuky 12 g
- Sodík 126 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 18 mg
- Draslík 86.8 mg
- Vláknina 239.8 mg
- Vitamín A 239.8 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.1 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 16.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Lanýže očistíme, nakrájíme na nudličky a podusíme na 2 lžících rozehřátého másla. 
- 
                                2Poté přilijeme obě vína a masový vývar a povaříme do mírného zhoustnutí. Přimícháme hnědou omáčku, ochutíme solí a pepřem. Nakonec zašleháme zbylé máslo. 
- 
                                3Omáčka je vhodná k masům, zejména k perličce. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        