Paris brest
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 297 kcal
- Sacharidy 23 g
- Tuky 19 g
- Sodík 41 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 137.7 mg
- Draslík 38.9 mg
- Vláknina 420 mg
- Vitamín A 420 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Vejce ohřejeme na pokojovou teplotu. 
- 
                                2Máslo a mléko dáme do rendlíku a necháme rozpustit. 
- 
                                3Do horkého mléka přidáme mouku, sůl a cukr a stále vaříme. Vařečkou odpalujeme těsto ode dna. Až se těsto přestane lepit, odstavíme ho z plotny. 
- 
                                4Necháme trochu zchládnout a poté postupně – jedno po druhém zapracujeme vejce. 
- 
                                5Těsto dáme do cukrářského sáčku. Na plechu vyloženém pečícím papírem tvoříme kolečka o průměru 4 cm. Posypeme je lžící moučkového cukru 
- 
                                67 minut pečeme na 220 °C (těsto by se mělo krásně nafouknout – teď nesmíme otvírat troubu). Poté pečeme dozlatova na teplotu 180 °C. Necháme vychládnout v pootevřené troubě. 
- 
                                7Zbylé mléko ohřejeme. 
- 
                                8Žloutky vyšleháme s cukrem krystal, poté přidáme zrníčka z vanilkového lusku a škrob. Do této směsi opatrně a za stálého míchání vlijeme horké mléko. Poté přidáme nugát a vaříme do zhoustnutí. 
- 
                                9Bochánky rozpůlíme a naplníme krémem. Podáváme posypané moučkovým cukrem. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        