Sufflé tří sýrů

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 80 g Sýr kozí
  • 25 g Sýr Parmezán
  • 140 g Sýr Gruyére
  • 300 ml Mléko plnotučné
  • 150 ml Zakysaná smetana
  • 1 kávová lžička hořčicová semínka
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Bobkový list
  • 1 špetka Kajenský pepř
  • 5 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 524 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 38 g
  • Sodík 412 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 284.6 mg
  • Draslík 178.2 mg
  • Vláknina 289 mg
  • Vitamín A 289 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.5 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 480.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Malé pekáčky (o objemu asi 200 ml) a vymažeme je máslem a vysypeme strouhaným parmazánem (tak, aby pokryl všechny stěny).

  • 2

    Mléko a bobkové listy přivedeme k varu. Poté odstavíme a necháme 15 minut odstát. Vyjmeme bobkové listy a místo nich dáme do mléka máslo a mléko a zahříváme na nízkou teplotu. Šest minut vaříme na mírném plameni a prošleháváme metličkou. Poté vmícháme rozemletá hořčičná semínka, kajenský pepř, gruyére a vaječné žloutky.

  • 3

    Bílky vyšleháme do pěny a poté je opatrně vmícháme do sýrové omáčky.

  • 4

    Omáčku nyní nalijeme do připravených pekáčků a pečeme 20-25 minut na 200 °C.

  • 5

    Po vychlazení nožem odkrojíme suflé od okrajů formiček. Pak ale ještě necháme ve formičkách, posypeme kozím sýrem a pečeme ještě 10 minut na 200 °C.

Komentáře k receptu