Bavorské závitky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Brambory
  • 100 g Cibule
  • 600 g Hovězí roštěnka vys. peč.
  • 40 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 50 g Okurky nakládané
  • 100 g Šunka dušená
  • 100 g Sádlo škvařené
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 728 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 51 g
  • Sodík 396 mg
  • Bílkoviny 53 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 324.4 mg
  • Draslík 186.2 mg
  • Vláknina 3069.8 mg
  • Vitamín A 3069.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.8 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté maso nakrájíme na plátky, nařízneme na okrajích a tence naklepeme. Maso osolíme a opepříme.

  • 2

    Na polovině sádla osmahneme polovinu nakrájené cibule, přidáme na kousky nakrájenou šunku, brambory a okurky. Vše mírně osolíme, opepříme a smícháme s vejci.

  • 3

    Směs navršíme na připravené roštěnky, svineme a převážeme nití nebo sepneme párátky.

  • 4

    Na zbylém sádle osmahneme cibuli, vložíme závitky a opečeme je ze všech stran. Podlijeme trochou vývaru a pod pokličkou dusíme doměkka.

  • 5

    Závitky vyjmeme, šťávu vysmahneme na tuk, zaprášíme moukou, podlijeme a povaříme. Hotovou šťávu přecedíme na závitky a krátce povaříme.

  • 6

    Podáváme s rýží nebo se širokými nudlemi.

Komentáře k receptu