Pečená kýta s chlebovou krustou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 819 kcal
 - Sacharidy 66 g
 - Tuky 39 g
 - Sodík 1053 mg
 - Bílkoviny 49 g
 - Uhlovodany 66 g
 - Cholesterol 307.3 mg
 - Draslík 819.1 mg
 - Vláknina 11100 mg
 - Vitamín A 11100 mg
 - Vitamín B6 0.9 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.2 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 11.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omytou kýtu vložíme do pekáče, zalijeme 250 ml vody a pečeme v troubě při 200 stupních Celsia asi 90 minut. Potom kůži s tukem seřízneme a maso pečeme ještě 60 minut.
 - 
                                2
V pánvi rozpustíme máslo a rozdrobíme do něj tmavý i bílý chléb. Přidáme nadrobno nakrájený ořezaný tuk z kýty, vejce, cukr a sůl. Vše dobře promícháme.
 - 
                                3
Kýtu vyjmeme z trouby a potřeme chlebovou směsí. Pečeme ještě 20 minut. Maso potom necháme asi 10 minut odležet.
 - 
                                4
Šťávu z pečeně zahustíme solamylem a přeléváme jí kýtu nakrájenou na plátky.