Pečená kýta s chlebovou krustou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 190 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Chléb celozrnný žitný
  • 200 g Chléb pšeničný (bílý)
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 700 g Vepřová kýta
  • 250 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Solamyl
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 polévková lžíce Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 819 kcal
  • Sacharidy 66 g
  • Tuky 39 g
  • Sodík 1053 mg
  • Bílkoviny 49 g
  • Uhlovodany 66 g
  • Cholesterol 307.3 mg
  • Draslík 819.1 mg
  • Vláknina 11100 mg
  • Vitamín A 11100 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.2 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytou kýtu vložíme do pekáče, zalijeme 250 ml vody a pečeme v troubě při 200 stupních Celsia asi 90 minut. Potom kůži s tukem seřízneme a maso pečeme ještě 60 minut.

  • 2

    V pánvi rozpustíme máslo a rozdrobíme do něj tmavý i bílý chléb. Přidáme nadrobno nakrájený ořezaný tuk z kýty, vejce, cukr a sůl. Vše dobře promícháme.

  • 3

    Kýtu vyjmeme z trouby a potřeme chlebovou směsí. Pečeme ještě 20 minut. Maso potom necháme asi 10 minut odležet.

  • 4

    Šťávu z pečeně zahustíme solamylem a přeléváme jí kýtu nakrájenou na plátky.

Komentáře k receptu