Bavorská sekaná pečeně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 729 kcal
 - Sacharidy 3 g
 - Tuky 53 g
 - Sodík 854 mg
 - Bílkoviny 59 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 203 mg
 - Draslík 315.8 mg
 - Vláknina 1033 mg
 - Vitamín A 1033 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.2 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 13.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyté hovězí a vepřové maso osušíme, nakrájíme na kousky a umeleme – každý druh odděleně.
 - 
                                2
Mleté hovězí propracujeme, osolíme a smícháme s drobně nakrájenou slaninou, mletým vepřovým masem, muškátem a pepřem. Při hnětení přidáme tolik vody, aby vznikla vláčná hmota.
 - 
                                3
Pekáč vymažeme máslem a na dno nasypeme oloupanou, nasekanou cibuli. Potom pekáč naplníme masovou směsí, povrch upravíme a potřeme trochou vody.
 - 
                                4
Sekanou pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 60 minut.