Rýnské roštěnky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Hovězí roštěnka níz. peč.
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 40 g Protlak rajčatový
  • 100 ml Víno bílé
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 0.5 šálek Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 0.17 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 461 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 275 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 97.5 mg
  • Draslík 529.7 mg
  • Vláknina 1068.5 mg
  • Vitamín A 1068.5 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné a omyté maso nakrájíme na plátky, po okrajích nařízneme, mírně naklepeme a osolíme. Roštěnky zprudka opečeme po obou stranách na rozehřátém oleji tak, aby zůstaly uvnitř růžové. Vyjmeme je na nahřáté talíře.

  • 2

    Olej od opékání slijeme a do pánve přidáme máslo, oloupanou, jemně nakrájenou cibuli, mletou papriku a hladkou mouku. Vše osmahneme, přilijeme víno, přidáme rajčatový protlak a trochu vody. Povaříme do zhoustnutí, osolíme a nalijeme na roštěnky.

  • 3

    Podáváme s opékanými bramborami nebo se smaženými hranolky.

Komentáře k receptu