Německá mramorovaná bábovka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 355 kcal
 - Sacharidy 64 g
 - Tuky 8 g
 - Sodík 66 mg
 - Bílkoviny 8 g
 - Uhlovodany 36 g
 - Cholesterol 128.9 mg
 - Draslík 191.2 mg
 - Vláknina 3774.8 mg
 - Vitamín A 3774.8 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Změklé máslo (30g) v míse utřeme a postupně zatřeme cukr, vanilkový cukr a sůl. Po jednom přidáváme vejce a ještě chvíli třeme.
 - 
                                2
Ke směsi přimícháme polovinu mouky smíchané s práškem do pečiva, přilijeme mléko a přisypeme zbylou mouku.
 - 
                                3
2/3 směsi vlijeme do máslem vymazané formy. Zbylé těsto smícháme s kakaem a mlékem a nalijeme do formy na světlé těsto. Vidličkou nebo špejlí vytvoříme mramorování.
 - 
                                4
Bábovku pečeme v troubě vyhřáté na 180 stupňů Celsia asi 1 hodinu.
 - 
                                5
Podáváme pocukrovanou moučkovým cukrem.
 
            
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                