Ježíci
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 217 kcal
 - Sacharidy 17 g
 - Tuky 15 g
 - Sodík 102 mg
 - Bílkoviny 4 g
 - Uhlovodany 1 g
 - Cholesterol 18.2 mg
 - Draslík 94.2 mg
 - Vláknina 2406.2 mg
 - Vitamín A 2406.2 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 1.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 17 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Mouku, sůl, rozdrobené máslo a kvásek smícháme a vypracujeme těsto do tvaru koule, které dáme na dvě hodiny do studené vody.
 - 
                                2
Když těsto vyplave, vyválíme plát, vypichujeme kolečka, potřeme je bílkem a posypeme skořicí.
 - 
                                3
Ozdobíme podélně nakrájenými mandlemi, jako bodlinky.
 - 
                                4
Pečeme v horké troubě. Hotové ježky pocukrujeme.