Taštičky s listovým špenátem
Suroviny
- 60 g Máslo čerstvé
 - 350 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 40 g Slanina vepřová
 - 100 g Špenát listový čerstvý
 - 150 g Maso mleté - mix
 - 1 ks Cibule
 - 2 ks Cibule
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 1 hrst Česnek medvědí
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Muškátový oříšek
 - 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 3 polévková lžíce Strouhanka
 - 2 polévková lžíce Olej rostlinný
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 751 kcal
 - Sacharidy 76 g
 - Tuky 39 g
 - Sodík 331 mg
 - Bílkoviny 23 g
 - Uhlovodany 12 g
 - Cholesterol 214.8 mg
 - Draslík 336.3 mg
 - Vláknina 9578.8 mg
 - Vitamín A 9578.8 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 12.6 mg
 - Vitamín E 1.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 25.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Nejprve připravíme těsto. Mouku vsypeme do mísy, uprostřed uděláme důlek, rozklepneme vejce, přidáme lžičku soli a cca 5 lžic vody, rozmícháme vidličkou. Postupně přihrnujeme mouku a vypracujeme vláčné těsto.
 - 
                                2
Omyjeme a očistíme špenát, krátce ho spaříme vroucí vodou, necháme okapat, vymačkáme a nasekáme najemno. Česnek omyjeme a rovněž nasekáme. Oloupeme cibuli a spolu se slaninou nakrájíme nadrobno. Na rozpáleném másle osmahneme dozlatova. Přidáme k masu, vmícháme špenát, česnek, vejce, strouhanku, ochutíme solí, pepřem, muškátem a důkladně promícháme.
 - 
                                3
Těsto rozdělíme na 8 kousků a rozválíme na pomoučeném vále na pláty. Můžeme také použít strojek na nudle. Na polovinu plátů dáme v rozestupu 3 cm vždy lžíci náplně, okraje potřeme vodou. Zakryjeme zbylým těstem a v mezerách mezi náplní stiskneme. Rádýlkem vykrojíme čtverečky. Vkládáme do osolené vroucí vody a povaříme na mírném ohni 10-12 minut.
 - 
                                4
Oloupeme cibuli a nasekáme na tenké plátky. Na směsi oleje a másla osmahneme dohněda. Podlijeme trochou vody z taštiček a osolíme. Taštičky vyjmeme z hrnce a necháme okapat.
 - 
                                5
Rozdělíme je na talíře, přelijeme podušenou cibulí a podáváme.