Bavorský knedlík
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 249 kcal
 - Sacharidy 51 g
 - Tuky 2 g
 - Sodík 416 mg
 - Bílkoviny 10 g
 - Uhlovodany 42 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 1245.1 mg
 - Vláknina 16144.9 mg
 - Vitamín A 16144.9 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 31.1 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 261.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vařené i syrové brambory oloupeme a nastrouháme. Přidáme solamyl, sůl, pepř a obarvíme kurkumou rozpuštěnou v troše mléka. Podle potřeby přisypeme strouhanku a vše promícháme.
 - 
                                2
S těsta tvarujeme kuličky a vaříme ve vroucí vodě asi 10 minut, dokud nevyplavou na hladinu.
 - 
                                3
Můžeme podávat jako samostatný pokrm s kysaným zelím nebo jako přílohu k masům.