Divoká kachna po rýnsku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 603 kcal
 - Sacharidy 12 g
 - Tuky 45 g
 - Sodík 900 mg
 - Bílkoviny 16 g
 - Uhlovodany 9 g
 - Cholesterol 77.1 mg
 - Draslík 755.7 mg
 - Vláknina 6165.8 mg
 - Vitamín A 6165.8 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 3.2 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Maso omyjeme, zbavíme přebytečného tuku. Poté osolíme, opepříme a potřeme drceným jalovcem. Kachny obalíme plátky slaniny, ovážeme nití a dáme péct na 50 minut při 180°C.
 - 
                                2
Petržel a houby omyjeme a pokrájíme na menší kousky.
 - 
                                3
Vývar smícháme s vínem a zakysanou smetanou, uvedeme k varu, zahustíme škrobovou moučkou, dochutíme solí a pepřem.
 - 
                                4
Houby dáme do omáčky a necháme povařit do změknutí, poté servírujeme s porcemi kachny, posypané čerstvou petrželí.