Milsupen – polévka z kysaného mléka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 22 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 2 krajíc Chléb samožitný
  • 1.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Kmín drcený
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 l Mléko acidofilní
  • 2 dl Smetana 33% (šlehačka)
  • 0.52 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 408 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 312 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 144.5 mg
  • Draslík 35.1 mg
  • Vláknina 1128.8 mg
  • Vitamín A 1128.8 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.1 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Plátky chleba nakrájíme na kostičky a v pánvi na másle je osmažíme dozlatova. V hrnci si přivedeme k varu 1 litr kysaného mléka. Poté hned přilijeme smetanu, ve které jsme si dohladka rozmíchali hladkou mouku, přidáme sůl, kmín a rozkvedlané vejce. Polévku stále mícháme, vaříme ji jen 1–2 minuty a pak ji odstavíme z plotny.

  • 2

    Do talířů rozdělíme chleba, přelijeme polévkou a podáváme.

Komentáře k receptu