Německé bramborové knedlíky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 350 g Brambory vařené
  • 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 45 g Mouka pšeničná celozrnná
  • 0.5 kávová lžička Kmín celý
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 166 kcal
  • Sacharidy 32 g
  • Tuky 2 g
  • Sodík 350 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 61.3 mg
  • Draslík 323 mg
  • Vláknina 6234.5 mg
  • Vitamín A 6234.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.5 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vařené brambory rozšťoucháme dohladka. Vmícháme vejce, oba druhy mouky a kmín. Směs osolíme, opepříme a vypracujeme hladké těsto, které bude držet tvar.

  • 2

    Z těsta vytvarujeme 12 stejně velkých šišek. Vložíme je do hrnce s vroucí vodou a vaříme asi 15 minut, dokud nevyplavou na hladinu.

  • 3

    Knedlíky můžeme podávat jako přílohu ke guláši a masovým pokrmům s omáčkou.

Komentáře k receptu