Ořechové pyré s žampiónovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Ořechy vlašské
  • 25 g Ořechy vlašské
  • 300 g Pastinák
  • 150 g Řepa Červená Bio
  • 150 g Ořechy makadamové
  • 25 g Ořechy makadamové
  • 100 ml Voda pitná
  • 0.25 kávová lžička Sůl
  • 2 kávová lžička Sirup javorový
  • 1 kávová lžička Ocet jablečný
  • 0.25 kávová lžička Kmín mletý
  • 1 kávová lžička Citrónová šťáva
  • 3 ks Žampiony - sterilované
  • 1 ks Karotka
  • 2 špetka Sůl
  • 2 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř citronový
  • 2 špetka Pepř bílý
  • 2 špetka Pepř bílý
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Křen
  • 1 polévková lžíce Olej z vlašských ořechů
  • 3 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • 1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • 0.5 polévková lžíce Kvasnicové vločky
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 504 kcal
  • Sacharidy 37 g
  • Tuky 38 g
  • Sodík 1609 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 672.1 mg
  • Vláknina 29277.9 mg
  • Vitamín A 29277.9 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.5 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Den předem si namočíme makadamové a vlašské ořechy do studené vody. Druhý den ořechy scedíme, vlašské ořechy oloupeme, oboje změklé ořechy pokrájíme, odložíme z nich 1/4 (na žampionovou omáčku) a ostatní dáme do mixéru. Oloupeme a omyjeme sladký pastinák, malou karotku, malý stroužek česneku a pokrájené suroviny dáme do mixéru. Přidáme sůl, mletý pepř, mletý kmín, kvasnicové vločky, kvalitní olej a vše rozmixujeme na hladké husté pyré.

  • 2

    Pak si připravíme žampionovou omáčku: do mixéru nakrájíme na plátky očištěné žampióny, přidáme 50g namočených ořechů, olej, sůl, pepř, citrónovou šťávu a vodu. Vše rozmixujeme dohladka, podle chuti omáčku dochutíme solí i pepřem.

  • 3

    Pak připravíme salát z červené řepy: omytou a oloupanou řepu nastrouháme na hrubém struhadle do mísy. Kousek křenu oloupeme, omyjeme, jemně nastrouháme a přidáme k řepě. Dochutíme ji olejem, sirupem, solí, pepřem a jablečným octem. Salát zlehka promícháme vidličkou.

  • 4

    Kaši dáme na talíř, omáčku do omáčníku a salát z řepy dáme do misky. Vše podáváme tak, aby se mohla omáčka nalít na kaši podle chuti. Salát je příloha.

Komentáře k receptu