Pečené hříbky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 20 g Máslo čerstvé
  • 10 g Petržel - nať
  • 2 ks Cibule
  • 12 ks Houby čerstvé
  • 1 špetka Sůl
  • 0.25 l Zakysaná smetana
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 202 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 121 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 38.5 mg
  • Draslík 462.3 mg
  • Vláknina 5510 mg
  • Vitamín A 5510 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.9 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zapékací mísu s víkem silně vymastíme máslem.

  • 2

    Hlavičky hříbků omyjeme, osušíme a vložíme do mísy semeníky nahoru. Osolíme, posypeme nasekanou petrželkou a cibulí.

  • 3

    Pod pokličkou pečeme asi 5 minut, přilijeme kyselou smetanu a pečeme celkem 20-30 minut.

  • 4

    Podáváme s bramborami.

Komentáře k receptu