Škeble vařené v lastuře

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Citrony
  • 5 ks Pepř černý celý
  • 1 ks Tymián čerstvý
  • 24 ks Mušle slávky
  • 0.125 l Víno bílé
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 5606 kcal
  • Sacharidy 261 g
  • Tuky 167 g
  • Sodík 17389 mg
  • Bílkoviny 721 g
  • Uhlovodany 260 g
  • Cholesterol 1725 mg
  • Draslík 19964.1 mg
  • Vláknina 32350 mg
  • Vitamín A 32350 mg
  • Vitamín B6 3.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 529.8 mg
  • Vitamín E 33.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 295.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zavřené škeble očistíme kartáčkem pod tekoucí studenou vodou.

  • 2

    Vodu svaříme s trochou vína, solí, pepřem a tymiánem. Přidáme škeble a vaříme, dokud se neotevřou.

  • 3

    Uvařené škeble ocedíme, vyjmeme z lastur a upravíme na mísu.

  • 4

    Podáváme s plátky citronu a bylinkovým máslem.

Komentáře k receptu