Lín se smetanou a kapary

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Máslo čerstvé
  • 800 g Lín
  • 1 kávová lžička Kapary sterilované
  • 1 ks Petržel - nať
  • 5 ks Šalotka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.375 l Smetana 12% (konzumní)
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 627 kcal
  • Sacharidy 41 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 165 mg
  • Bílkoviny 44 g
  • Uhlovodany 36 g
  • Cholesterol 67.5 mg
  • Draslík 717.9 mg
  • Vláknina 325.8 mg
  • Vitamín A 325.8 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.1 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 123.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytou rybu potřeme vně i zevnitř solí, pepřem a citronovou šťávou. Obalíme v mouce a zvolna pečeme na másle. Upečenou rybu vyjmeme a necháme na teplém místě.

  • 2

    Ve vypečené šťávě osmahneme dosklovita šalotku, zalijeme smetanou, přidáme nasekané kapary, petrželku a citronovou šťávu. Vše povaříme.

  • 3

    Hotovou omáčku nalijeme na porce lína.

Komentáře k receptu