Tyrolské opečenky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Brambory vařené ve slupce
  • 300 g Hovězí zadní vařené
  • 60 g Tuk
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Petržel - nať
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Majoránka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 413 kcal
  • Sacharidy 37 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 582 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 37 g
  • Cholesterol 74.3 mg
  • Draslík 853.9 mg
  • Vláknina 14130.9 mg
  • Vitamín A 14130.9 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.7 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zbytky uvařeného hovězího masa (nebo hovězí pečeně) nakrájíme na plátky. Uvařené brambory oloupeme a nakrájíme na kolečka.

  • 2

    Na rozpáleném tuku na pánvi osmahneme nahrubo nakrájenou cibuli, přidáme maso, brambory, osolíme, opepříme a okořeníme majoránkou. Vše dobře promícháme a opečeme. Maso i brambory mají mít kůrku.

  • 3

    Podáváme posypané nasekanou petrželkou.

  • 4

    Vhodnou přílohou jsou zeleninové saláty.

Komentáře k receptu