Makarony po alpsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Špagety, Makarony
  • 350 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 350 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 200 ml Mléko polotučné
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 l Voda pitná
  • 0.27 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 826 kcal
  • Sacharidy 86 g
  • Tuky 34 g
  • Sodík 222 mg
  • Bílkoviny 43 g
  • Uhlovodany 79 g
  • Cholesterol 102.9 mg
  • Draslík 297 mg
  • Vláknina 8139.8 mg
  • Vitamín A 8139.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.7 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 91.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Makarony uvaříme v osolené vodě, slijeme a necháme okapat.

  • 2

    Oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli osmažíme na másle dozlatova.

  • 3

    V hrnci svaříme smetanu a mléko, přidáme 150 g nastrouhaného sýru a za stálého míchání jej necháme rozpustit. Omáčku odstavíme z ohně.

  • 4

    Uvařené makarony smícháme se 100 g sýru, osolíme a opepříme. Vložíme do máslem vymazané zapékací mísy, přelijeme omáčkou a posypeme zbylým sýrem. Navrch položíme plátky smažené cibule a zapékáme v troubě vyhřáté na 220 stupňů Celsia, až se sýr rozpustí.

Komentáře k receptu