Pastevecký koláč

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 140 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 60 g Anglická slanina
  • 500 g Brambory
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 100 g Mrkev kořen
  • 500 g Tuřín
  • 50 g Petržel - nať
  • 20 g Tymián čerstvý
  • 750 g Hovězí maso mleté
  • 50 g Protlak rajčatový
  • 100 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 300 ml Vývar z hovězích kostí
  • 1.33 ml Olej stolní
  • 20 ml Worcester (worcesterská omáčka)
  • 1 ks Cibule
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 471 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 65 g
  • Sodík 441 mg
  • Bílkoviny 34 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 117.3 mg
  • Draslík 1136.7 mg
  • Vláknina 10370 mg
  • Vitamín A 10370 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 49.5 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na rozpálenou pánev s olejem dáme cibuli, na kostičky nakrájenou slaninu, nastrouhanou mrkev a smažíme dozlatova. Přidáme mleté maso a smažíme 10 minut do zlatova. Vmícháme vývar, protlak, worchester, tymián, sůl a pepř. Vaříme asi 40 minut.

  • 2

    Mezitím uvaříme brambory a tuřín doměkka. Rozmačkáme a vmícháme polovinu másla, smetanu, sůl a pepř.

  • 3

    Masovou směs dáme do zapékací misky navršíme brambory, poklademe zbytkem másla a dáme do trouby předehřáté na 200 °C. Pečeme dozlatova 40 minut. Před podáváním zdobíme petrželkou.

Komentáře k receptu