Toasty s ementálem a žampiony

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Máslo čerstvé
  • 150 g Sýr Ementál (Primátor)
  • 5 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 20 g Petržel - nať
  • 250 g Žampiony čerstvé
  • 100 ml Zakysaná smetana
  • 1 ks Cibule
  • 8 plátek Chléb toastový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 582 kcal
  • Sacharidy 52 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 999 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 51 g
  • Cholesterol 64.8 mg
  • Draslík 499.2 mg
  • Vláknina 10437.5 mg
  • Vitamín A 10437.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.8 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 20.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na polovině másla zpěníme cibuli nakrájenou nadrobno, přidáme plátky žampionů a 5 minut podusíme. Do odstavených žampionů vmícháme pepř, sůl, zakysanou smetanu a nasekanou petrželku. Plátky toastového chleba vložíme do pekáče, na ně navršíme houbovou směs, posypeme nastrouhaným ementálem a zalijeme zbytkem rozpuštěného másla. Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut, až se sýr rozteče.

Komentáře k receptu