Dušený fenykl
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 203 kcal
 - Sacharidy 14 g
 - Tuky 12 g
 - Sodík 479 mg
 - Bílkoviny 7 g
 - Uhlovodany 12 g
 - Cholesterol 17 mg
 - Draslík 1300.3 mg
 - Vláknina 15172.2 mg
 - Vitamín A 15172.2 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 62.7 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Fenykl omyjeme, očistíme, podélně rozkrojíme a v osolené a okyselené vodě vaříme asi 10 minut. Nať jemně nasekáme.
 - 
                                2
Slaninu nakrájíme na kostičky, osmahneme, přidáme nasekanou šalotku, na kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu a vše osmažíme dozlatova. Směs zalijeme 1/16 l bílého vína a trochou fenyklového vývaru. Kousky vařeného fenyklu rozložíme na směs, osolíme, opepříme a pod pokličkou dusíme v troubě doměkka.
 - 
                                3
Měkký fenykl upravíme na talíř, navrch dáme dušenou zeleninu a jemně nasekanou fenyklovou nať.