Kapustový svítek I

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 50 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 150 g Špagety, Makarony
  • 1 ks Kapusta hlávková
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 hrst Petržel - nať
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.5 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 460 kcal
  • Sacharidy 54 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 123 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 54 g
  • Cholesterol 207.8 mg
  • Draslík 1272.6 mg
  • Vláknina 12577.8 mg
  • Vitamín A 12577.8 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 302.8 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 19.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytou kapustu uvaříme do poloměkka v osolené vodě, necháme okapat a nasekáme ji.

  • 2

    Zvlášť uvaříme makarony a necháme okapat.

  • 3

    Máslo se žloutky, nastrouhaným sýrem utřeme v míse. Opepříme, přidáme nasekanou petrželovou nať, kapustu a na kratší kousky nakrájené makarony. Vše řádně promícháme a poté přidáme tuhý sníh z bílků, který jen lehkým obracením těsta spojíme s ostatním.

  • 4

    Směs vložíme do vymaštěné, hrubou moukou vysypané zapékací mísy a pečeme půl hodiny.

Komentáře k receptu