Lasagne po arabsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Těstoviny Lasagne
  • 200 g Pórek
  • 50 g Slanina vepřová
  • 250 g Hlíva ústřičná
  • 850 ml Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Tabasco
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 l Voda pitná
  • 0.23 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 513 kcal
  • Sacharidy 91 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 623 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 88 g
  • Cholesterol 8.7 mg
  • Draslík 516.7 mg
  • Vláknina 6092 mg
  • Vitamín A 6092 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 25.8 mg
  • Vitamín E 1.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V pánvi zahřejeme olej, osmahneme na něm slaninu, pokrájenou na kostičky. Přidáme očištěnou, na kousky nakrájenou hlívu, na kolečka rozkrájený pórek, krátce opečeme.

  • 2

    Rajčata necháme na sítu okapat, překrájíme na kousky a zamícháme do směsi. Vše povaříme asi 10 minut, osolíme, opepříme a ochutíme tabascem.

  • 3

    Těstoviny uvaříme podle návodu v osolené vodě, rozdělíme na talíře a přelijeme omáčkou. Ihned podáváme.

  • 4

    Zbylou omáčku podáváme zvlášť v omáčníku.

Komentáře k receptu