Saltimbocca na víně a šalvěji

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Telecí kýta
  • 100 g Šunka parmská
  • 150 ml Víno bílé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Šalvěj čerstvá
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 266 kcal
  • Sacharidy 1 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 365 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 123 mg
  • Draslík 580.8 mg
  • Vláknina 241.3 mg
  • Vitamín A 241.3 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.1 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté maso nakrájíme na 8 tenkých řízků, omyjeme je, osušíme a mírně naklepeme.

  • 2

    Na pánvi rozpálíme máslo s olivovým olejem, vmícháme omyté šalvějové lístky a krátce je osmahneme. Vyjmeme a necháme okapat.

  • 3

    Připravené řízky poklademe plátky parmské šunky a lístky šalvěje. Obojí k masu připíchneme párátky. Maso po obou stranách zprudka opečeme, osolíme, opepříme a vyjmeme.

  • 4

    Do výpeku přilijeme víno a šťávu necháme chvíli povařit. Potom ji osolíme a opepříme.

  • 5

    Řízky upravíme po dvou na talíře a podáváme s bílým chlebem a hlávkovým salátem.

Komentáře k receptu