Karbanátky z hrachové kaše

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 95 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Anglická slanina
  • 500 g Hrách žlutý
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Brambory vařené
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 hrst Strouhanka
  • 1 špetka Majoránka
  • 1 stroužek Česnek
  • 2.05 l Voda pitná
  • 0.11 hrnek Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 696 kcal
  • Sacharidy 90 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 676 mg
  • Bílkoviny 36 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 131.2 mg
  • Draslík 241.8 mg
  • Vláknina 2702.7 mg
  • Vitamín A 2702.7 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.2 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hrách přebereme, promyjeme, v hrnci zalijeme asi 2 l vody (měla by sahat zhruba 1 cm nad hrách) a vaříme 45 minut. Osolíme, povaříme ještě čtvrt hodiny a rozmixujeme dohladka.

  • 2

    Jemně nakrájenou cibuli zpěníme na pokrájené slanině a odstavíme z ohně. Přidáme do hrachové kaše, vmícháme žloutky, česnek utřený se solí a majoránkou, nastrouhané brambory a dle potřeby zahustíme strouhankou.

  • 3

    Ze směsi tvoříme karbanátky, obalíme v rozšlehaných bílcích nastavených 2 lžícemi vody, ve strouhance a smažíme.

Komentáře k receptu