Kuře s červeným zelím

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Zelí hlávkové červené
  • 100 g Zeleninová směs jarní - mražená
  • 1200 g Kuře
  • 125 ml Víno portské
  • 500 ml Vývar drůbeží
  • 2 ks Hrušky
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Paprika mletá sladká
  • 1 špetka Nové koření mleté
  • 1 špetka Hřebíček mletý
  • 1 špetka Koriandr mletý
  • 3 polévková lžíce Husí sádlo
  • 5 polévková lžíce Olej sezamový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1137 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 71 g
  • Sodík 702 mg
  • Bílkoviny 61 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 240 mg
  • Draslík 1058.3 mg
  • Vláknina 13685 mg
  • Vitamín A 13685 mg
  • Vitamín B6 1.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 93.6 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zeleninu necháme rozmrznout. Očištěné kuře naporcujeme, do porcí vetřeme sůl, pepř a papriku. Vložíme na rozpálený olej, osmažíme ze všech stran, přilijeme vývar, přidáme rozmrazenou zeleninu a na mírném ohni dusíme 35 minut.

  • 2

    Mezitím očistíme zelí, na jemném struhadle nastrouháme a podusíme na husím sádle 6 minut. Osolíme, opepříme, přidáme papriku a portské. Dusíme přiklopené 25 minut.

  • 3

    Hrušky oloupeme, odstraníme jádřince a nakrájíme na kostičky. Hrušky přidáme k zelí 5 minut před konce vaření.

  • 4

    Zelí rozdělíme na talíře, kousky kuřete položíme na zelí a servírujeme.

Komentáře k receptu