Smažené lilkové sendviče

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 26 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Sardelové řezy
  • 250 g Mozzarella
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Lilek
  • 1 ks Rajčata
  • 5 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 3 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 379 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 2424 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 91.9 mg
  • Draslík 662.6 mg
  • Vláknina 9221.5 mg
  • Vitamín A 9221.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.1 mg
  • Vitamín E 2.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Lilky omyjeme, nakrájíme napříč na 8 plátků. Mouku smícháme se solí, lilky ve směsi obalíme.

  • 2

    Ve větší pánvi rozpálíme olej, plátky z obou stran opečeme tak, aby byly lehce hnědé. Osušíme na ubrousku.

  • 3

    Mozzarellu nakrájíme na 8 plátků, rajče na 4 plátky. Na čtyři plátky lilku položíme vždy jeden plátek sýra, jedno kolečko rajčete a dva sardelové řezy. Navrch dáme zbylé plátky sýra, které přiklopíme zbylými plátky lilku.

  • 4

    Pánev s výpekem znovu rozpálíme, lilkové sendviče zahříváme při nízké teplotě asi 3 minuty, až se sýr začne tavit, poté jednou obrátíme.

  • 5

    Chlebíčky upravíme na talíře, posypeme nasekanou petrželkou a ihned podáváme.

Komentáře k receptu