Červená řepa s mrkví a křenem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 150 g Červená řepa
  • 30 g Křen
  • 120 g Mrkev kořen
  • 500 g Jogurt bílý
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Omáčka sojová světlá
  • 0.5 ks Citrony
  • 1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 250 kcal
  • Sacharidy 27 g
  • Tuky 150 g
  • Sodík 627 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 32.5 mg
  • Draslík 736.8 mg
  • Vláknina 11122 mg
  • Vitamín A 11122 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 45.3 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Červenou řepu si oškrábeme a nastrouháme nahrubo. Mrkev očistíme a nakrájíme na kolečka. Křen použijeme čerstvý a nastrouháme jej najemno. Zeleninu spolu promícháme, osolíme a zakapeme citrónovou šťávou.

  • 2

    Do bílého jogurtu vlijeme sojovou omáčku, panenský olej, rozmícháme a nalijeme na salát. Znovu promícháme a dáme vychladit.

Komentáře k receptu