Kořeněné bramborové hranolky

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Garam masala
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 kávová lžička Kmín drcený
  • 0.5 kávová lžička Chilli koření mleté
  • 4 ks Brambory
  • 2 ks Brambory sladké (Batáty)
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 116 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 215 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 6 mg
  • Draslík 483.4 mg
  • Vláknina 5717.3 mg
  • Vitamín A 5717.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.2 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory očistíme, omyjeme a nakrájíme ostrým nožem na hranolky. Plech si vymažeme máslem a předehřejeme troubu. Hranolky dáme do sáčku, přidáme sůl, pepř, chilli koření a koření garam masala. Pytlík uzavřeme a důkladně protřepeme. Tím se hranolky obalí kořením ze všech stran. Hranolky v jedné vrstvě nasypeme na plech tak, aby se nepřekrývaly.

  • 2

    Pečeme při vysoké teplotě 35 minut. Můžeme v průběhu pečení hranolky obracet, ale není to nutné. Hotové hranolky vsypeme do mísy a posypeme drceným kmínem.

Komentáře k receptu