Brambory s jehněčím masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 135 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 900 g Jehněčí maso
  • 700 g Brambory
  • 150 ml Hovězí vývar základní
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Cibule
  • 2 polévková lžíce Tymián čerstvý
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 640 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 36 g
  • Sodík 312 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 192 mg
  • Draslík 797 mg
  • Vláknina 10226.2 mg
  • Vitamín A 10226.2 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 25.2 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2154.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory očistíme, omyjeme, nakrájíme na plátky, polovinu brambor vložíme do pekáčku.

  • 2

    Maso pokrájíme na kousky, naklademe na vrstvu brambor v pekáčku a posypeme jemně nasekanou cibulí. Osolíme, opepříme a okořeníme nakrájeným tymiánem, nasypeme na maso druhou polovinu brambor, podlijeme vývarem, vrchní brambory potřeme rozpuštěným máslem. Zakryjeme víkem nebo alobalem, pečeme při střední teplotě jednu a půl hodiny. Poté sundáme víko a ještě půl hodiny dopékáme, aby brambory získaly zlatou barvu.

  • 3

    Podáváme jako samostatný pokrm, můžeme dozdobit čerstvou zeleninou.

Komentáře k receptu