Králičí hřbet na zelenině
Suroviny
- 150 g Cuketa
 - 1000 g Králičí maso
 - 40 g Máslo čerstvé
 - 500 ml Víno bílé
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Paprika mletá sladká
 - 2 ks Cibule
 - 2 ks Rajčata
 - 1 ks Bazalka
 - 1 ks Oregano čerstvé
 - 1 špetka Pepř bílý
 - 2 stroužek Česnek
 - 0.5 l Voda pitná
 - 2 polévková lžíce Provensálské koření
 - 0.47 polévková lžíce Olej rostlinný
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 581 kcal
 - Sacharidy 14 g
 - Tuky 24 g
 - Sodík 316 mg
 - Bílkoviny 53 g
 - Uhlovodany 14 g
 - Cholesterol 154.5 mg
 - Draslík 1282.4 mg
 - Vláknina 3740.9 mg
 - Vitamín A 3740.9 mg
 - Vitamín B6 1.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 28.1 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 15.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěný a omytý králičí hřbet osolíme, opepříme a vetřeme do něj koření. Maso opečeme na másle a oleji po obou stranách a vyjmeme. Do výpeku vložíme očištěnou, nakrájenou zeleninu, chvíli podusíme, osolíme, opepříme a okořeníme oreganem a bazalkou.
 - 
                                2
Králičí hřbet položíme na zeleninu, podlijeme vínem a ve vyhřáté troubě pečeme doměkka. Během pečení králíka podléváme vodou a poléváme vypečenou šťávou.
 - 
                                3
Měkké maso naporcujeme a podáváme se zeleninou.