Hovězí dušené v kapustě
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 319 kcal
 - Sacharidy 19 g
 - Tuky 19 g
 - Sodík 1335 mg
 - Bílkoviny 21 g
 - Uhlovodany 15 g
 - Cholesterol 59.4 mg
 - Draslík 838.3 mg
 - Vláknina 6081 mg
 - Vitamín A 6081 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 146.3 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Hovězí maso opláchneme, osušíme a nakrájíme na kostky.
 - 
                                2
Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobno a osmažíme na tuku dorůžova. Přidáme nakrájené maso, osolíme, opepříme a za stálého míchání opečeme. Zalijeme malým množstvím vlažné vody a pod poklicí dusíme do poloměkka. Během dušení masem občas zamícháme a doléváme teplou vodu.
 - 
                                3
Maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme prosátou moukou, osmahneme, zalijeme vlažnou vodou, rozmícháme a převaříme. Potom šťávu přecedíme přes hustý cedník na maso a zvolna dusíme.
 - 
                                4
Kapustu zbavíme uvadlých listů, očistíme, vykrojíme košťály. Připravenou kapustu nakrájíme na větší kousky, spaříme ve vařící vodě a přidáme k masu. Vše ještě podusíme.
 - 
                                5
Nakonec přidáme prolisovaný česnek, slaninu nakrájenou na kostičky a částečně roztavenou a dochutíme solí. Jen krátce podusíme a podáváme.