Jehněčí s petrželkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Jehněčí maso
  • 500 g Petržel - nať
  • 1.5 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Sůl
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 507 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 541 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 166 mg
  • Draslík 1018.9 mg
  • Vláknina 10563 mg
  • Vitamín A 10563 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 231.9 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1911.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jehněčí maso umyjeme, odblaníme a pokrájíme na menší kousky.

  • 2

    Maso uvaříme v osolené vodě doměkka.

  • 3

    Na pánvičce si z mouky a másla připravíme světlou jíšku a přidáme ji s drobně nakrájenou zelenou petrželkou do vroucí vody k masu.

  • 4

    Krátce povaříme, dosolíme podle chuti a odstavíme z plotny.

Komentáře k receptu