Sýrové šišky s rajčatovým salátem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 100 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Brambory vařené
  • 100 g Strouhanka
  • 150 g Sýr Gorgonzola
  • 10 g Cukr krupice
  • 150 g Rajčata
  • 50 g Okurka salátová
  • 5 g Pepř cayenský
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 5 g Sůl
  • 5 g Bazalka
  • 60 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 10 ml Balsamico ocet
  • 80 ml Olej stolní
  • 1 ks Pórek
  • 1 ks Šalvěj čerstvá
  • 1 ks Petržel - nať
  • 2 ks Vaječný bílek slepičí
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 594 kcal
  • Sacharidy 52 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 1361 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 41 g
  • Cholesterol 110 mg
  • Draslík 512.5 mg
  • Vláknina 9775 mg
  • Vitamín A 9775 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Uvařené brambory rozmačkáme a necháme 15 minut vychladnout. Přidáme 1/2 strouhanky, sýr, nakrájený pórek, nasekanou šalvěj a petrželku. Osolíme a opepříme oběma druhy pepře. Vmícháme bílky a vypracujeme vláčnou směs ze které vytvarujeme 12 šišek, které vložíme na 1 hodinu do ledničky.

  • 2

    Šišky obalíme v trojobalu a smažíme ve vyšší vrstvě oleje ze všech stran. Vyndáváme na ubrousek a udržujeme v teple.

  • 3

    Na přípravu salátu použijeme zálivku z oleje, octu a cukru. Zálivku metličkou vyšleháme. Nakrájená rajčata, okuruku, cibuli a bazalku přelijeme zálivkou a podáváme s šiškami.

Komentáře k receptu