Sýrové šišky s rajčatovým salátem
Suroviny
- 100 g Brambory vařené
 - 100 g Strouhanka
 - 150 g Sýr Gorgonzola
 - 10 g Cukr krupice
 - 150 g Rajčata
 - 50 g Okurka salátová
 - 5 g Pepř cayenský
 - 5 g Pepř černý mletý
 - 5 g Sůl
 - 5 g Bazalka
 - 60 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 10 ml Balsamico ocet
 - 80 ml Olej stolní
 - 1 ks Pórek
 - 1 ks Šalvěj čerstvá
 - 1 ks Petržel - nať
 - 2 ks Vaječný bílek slepičí
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Vejce slepičí
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 594 kcal
 - Sacharidy 52 g
 - Tuky 24 g
 - Sodík 1361 mg
 - Bílkoviny 19 g
 - Uhlovodany 41 g
 - Cholesterol 110 mg
 - Draslík 512.5 mg
 - Vláknina 9775 mg
 - Vitamín A 9775 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 21 mg
 - Vitamín E 1.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Uvařené brambory rozmačkáme a necháme 15 minut vychladnout. Přidáme 1/2 strouhanky, sýr, nakrájený pórek, nasekanou šalvěj a petrželku. Osolíme a opepříme oběma druhy pepře. Vmícháme bílky a vypracujeme vláčnou směs ze které vytvarujeme 12 šišek, které vložíme na 1 hodinu do ledničky.
 - 
                                2
Šišky obalíme v trojobalu a smažíme ve vyšší vrstvě oleje ze všech stran. Vyndáváme na ubrousek a udržujeme v teple.
 - 
                                3
Na přípravu salátu použijeme zálivku z oleje, octu a cukru. Zálivku metličkou vyšleháme. Nakrájená rajčata, okuruku, cibuli a bazalku přelijeme zálivkou a podáváme s šiškami.