Těstoviny v omáčce s čabajskou klobásou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 220 g Klobása - Čabajka
  • 450 g Těstoviny Penne
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Salát hlávkový
  • 1 ks Paprika žlutá
  • 1 ks Paprika červená
  • 8 ks Rajčata Cherry
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Rajčata sušená sterilovaná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 820 kcal
  • Sacharidy 97 g
  • Tuky 34 g
  • Sodík 402 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 96 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 713.3 mg
  • Vláknina 9169.8 mg
  • Vitamín A 9169.8 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 96.6 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ve velkém silnostěnném rendlíku na dvou lžících oleje restujeme pokrájenou cibuli. Po zhruba pěti minutách vmícháme na kousky pokrájené papriky, pyré ze sušených rajčat, konzervovaná rajčata i s nálevem, mletou papriku a směs za stálého míchání vaříme. Vmícháme slupky zbavenou klobásu nakrájenou na kolečka, přidáme sůl, pepř, zamícháme a pod poklicí dusíme asi patnáct minut.

  • 2

    V mezičase ve větším hrnci uvaříme v osolené vodě těstoviny na zkus, scedíme a udržujeme v teple.

  • 3

    Když je omáčka hotová, vysypeme těstoviny na mísu, promícháme se zbylým olivovým olejem, přelijeme omáčkou, řádně promícháme a zdobíme posekanou petrželkou. Ihned podáváme s listy salátu (můžeme použít i několik druhů) a rozpůlených Cherry rajčat.

Komentáře k receptu