Jehněčí na rajčatech

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 60 g Cibule
  • 1000 g Jehněčí krkovice
  • 180 g Paprika červená
  • 500 g Rajčata
  • 100 g Šunka dušená
  • 36 ml Olej olivový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 599 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 45 g
  • Sodík 281 mg
  • Bílkoviny 42 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 168 mg
  • Draslík 967.3 mg
  • Vláknina 4519.8 mg
  • Vitamín A 4519.8 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 60.8 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rajčata pokrájíme na čtvrtky a zbavíme semínek.

  • 2

    Maso očistíme a zbavíme tuku, pokrájíme na větší kousky, osolíme a opepříme.

  • 3

    Nahrubo nasekaný česnek osmažíme na pánvi, přidáme pokrájené maso.

  • 4

    Zamícháme a necháme osmažit, po chvíli přisypeme pokrájenou šunku a cibuli. Necháme opět chvíli smažit a poté přidáme na nudličky pokrájenou papriku a rajčata.

  • 5

    Vše dusíme do změknutí masa a zhoustnutí omáčky.

Komentáře k receptu