Treska na dušeném zelí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 500 g Zelí hlávkové bílé
  • 125 ml Vývar zeleninový
  • 125 ml Víno bílé
  • 1 ks Rajčata
  • 1 hrst Pažitka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Kmín drcený
  • 8 plátek Anglická slanina
  • 1 l Vývar rybí
  • 1 kg Treska aljašská
  • 5 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 260 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 609 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 62.2 mg
  • Draslík 791 mg
  • Vláknina 3921.4 mg
  • Vitamín A 3921.4 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 31.6 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Tresku omyjeme, osušíme a nakrájíme na 8 porcí. V kastrolu ohřejeme rybí vývar a rybí maso v něm na mírném ohni asi 10 minut povaříme.

  • 2

    Zelí očistíme a na jemno nakrouháme. V kastrolu rozpustíme máslo a zelí na něm 5 minut podusíme. Podlijeme ho bílým vínem a zeleninovým vývarem a vše vaříme na mírném ohni 15 minut. Osolíme, opepříme a okořeníme kmínem.

  • 3

    Rajče omyjeme, pokrájíme na plátky a přidáme k zelí. Na pánvi dokřupava opečeme slaninu. Zelí upravíme na talíře a položíme na něj kousky tresky. Každý plátek slaniny svážeme pažitkou a položíme na tresku.

Komentáře k receptu