Guláš ze skopového plecka s kořenovou zeleninou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 369 kcal
 - Sacharidy 25 g
 - Tuky 58 g
 - Sodík 436 mg
 - Bílkoviny 15 g
 - Uhlovodany 24 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 822.8 mg
 - Vláknina 11500.5 mg
 - Vitamín A 11500.5 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 45.5 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Skopové plecko očistíme, nakrájíme na středně velké kostky, Cibuli i očištěnou zeleninu nakrájíme na plátky, oloupané brambory na kostky.
 - 
                                2
Do vymazaného pekáče rozložíme maso, na ně položíme vrstvu cibule a zeleniny. Směs osolíme, opepříme a zalijeme několika sběračkami vývaru z masoxu. Pekáč přikryjeme a vložíme do středně vyhřáté trouby. Pečeme a podle potřeby občas podlijeme. Když je maso téměř měkké, přidáme k němu brambory a dusíme, dokud maso zcela nezměkne.