Bramborový guláš s paprikou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 kostka Masox
  • 40 g Slanina vepřová
  • 1 kávová lžička Kmín drcený
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 2 kávová lžička Paprika červená
  • 1 kávová lžička Pepř bílý
  • 5 ks Brambory
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Cibule - nať
  • 1 l Voda pitná
  • 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 5 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
  • 3 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Sádlo syrové
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 183 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 110 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 18.4 mg
  • Draslík 549.3 mg
  • Vláknina 7257 mg
  • Vitamín A 7257 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 23.4 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory a slaninu nakrájíme společně s cibulí.

  • 2

    V hrnci rozpustíme sádlo a zesklovatíme připravenou na jemno nakrájenou cibuli. Přimícháme mletou papriku, brambory, nakrájenou slaninu, kmín, masox, vše zalijeme vroucí vodou.

  • 3

    Za občasného míchání kontrolujeme brambory, když jsou měkké, přidáme nakrájenou papriku, petržel, cibulovou nať.

  • 4

    Hotový guláš zahustíme směsí mouky a smetany.

Komentáře k receptu