Kuřecí řezanka na slanině
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 611 kcal
 - Sacharidy 51 g
 - Tuky 21 g
 - Sodík 2064 mg
 - Bílkoviny 43 g
 - Uhlovodany 51 g
 - Cholesterol 121.5 mg
 - Draslík 1428.3 mg
 - Vláknina 17309.5 mg
 - Vitamín A 17309.5 mg
 - Vitamín B6 1.9 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 17.7 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 8.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Maso nakrájíme na kostky, slaninu na kostičky, cibuli nadrobno, žampiony na plátky.
 - 
                                2
Pánev necháme na ohni rozehřát, přisypeme kostičky slaniny a částečně je vyškvaříme. Jakmile pustí tuk, přisypeme cibuli a maso. Orestujeme, osolíme, opepříme a přidáme plátky žampionů, podlijeme červeným burgundským vínem, armaňakem, necháme z části vyvařit a zalijeme troškou vývaru. Dusíme doměkka a tekutinu necháme téměř vyvařit.
 - 
                                3
Hotový pokrm podáváme se opečenými bramborami.