Srnčí na brusinkách

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 270 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 0.25 g Kečup
  • 0.1 g Máslo čerstvé
  • 0.75 g Cukr krupice
  • 300 g Brusinky
  • 3 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 4 ks Cibule
  • 1 ks Citronová šťáva
  • 0.5 l Vývar z hovězích kostí
  • 0.5 dl Víno červené
  • 0.5 kg Játra vepřová
  • 0.5 kg Srnčí kýta
  • 4 polévková lžíce Husí sádlo
  • 4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 547 kcal
  • Sacharidy 36 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 800 mg
  • Bílkoviny 48 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 268.4 mg
  • Draslík 677.1 mg
  • Vláknina 2395 mg
  • Vitamín A 2395 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 28.3 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 23.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Srnčí kýtu nakrájíme na plátky, které potřeme máslem, hořčicí, osolíme a opepříme.

  • 2

    Cibuli nakrájíme na kolečka a naskládáme na maso. Když máme maso a cibuli připravené, zalijeme 0,2 dl vínem a necháme v ledničce 2 hodiny naložené.

  • 3

    Odležené maso v hrnci na rozpáleném sádle opečeme. Přidáme na plátky nakrájená vepřová játra, cibuli, všechno zalijeme vývarem z kostí a necháme vařit.

  • 4

    Do měkkého masa přidáme kečup. Moukou s 0,2 dl vody zahustíme, podlijeme 0,3dl vínem, přidáme brusinky a vaříme ještě 10 minut.

  • 5

    Po dokončení vaření dochutíme citrónovou šťávou a cukrem.

Komentáře k receptu