Brambory pečené s grilovacím kořením

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 750 g Brambory
  • 3 špetka Sůl
  • 0.5 polévková lžíce Koření grilovací
  • 0.6 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 117 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 201 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 774.4 mg
  • Vláknina 9375 mg
  • Vitamín A 9375 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21.4 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Syrové brambory oloupeme, nakrájíme na silnější měsíčky a v míse je zakapeme olejem, osolíme, zasypeme grilovacím kořením a dobře promícháme. Plech s vysokým okrajem potřeme olejem, na plech rozložíme brambory, vložíme do předehřáté trouby při střední teplotě a pečeme. Po zhruba čtvrt hodině brambory obrátíme a pečeme, dokud brambory nezezlátnou.

Komentáře k receptu