Neapolské ravioli

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 95 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Cibule
  • 60 g Játra kuřecí
  • 250 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 20 g Salám Poličan
  • 5 g Sůl
  • 5 g Sůl
  • 3 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 30 g Bazalka
  • 30 g Šunka parmská
  • 5 g Koření klobásové
  • 850 g Passata (drcená rajčata)
  • 120 g Mleté kuřecí maso
  • 75 g Ricotta
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Sýr Parmezán
  • 4 polévková lžíce Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 598 kcal
  • Sacharidy 58 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 1611 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 420.6 mg
  • Draslík 291.2 mg
  • Vláknina 12654 mg
  • Vitamín A 12654 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.2 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Prosátou mouku osolíme, přidáme vejce, olej a lžíci vody, mírně rozšleháme a v robotu zpracujeme těsto. Těsto zakryjeme fólií, necháme 30 minut odpočinout.

  • 2

    Suroviny na náplň rozmixujeme na jemnou hmotu a odložíme.

  • 3

    Nakrájenou cibuli a drcený česnek smažíme na oleji, průběžně promícháváme na slabém ohni doměkka. Přidáme rajčata, bylinky, sůl a pepř, omáčku přivedeme k varu, potom stáhneme oheň a zvolna vaříme asi 15 minut.

  • 4

    Postupně z těsta vyválíme 2 placky tlusté asi 1 mm. Nožem rádýlkem z nich nakrájíme pruhy široké 10 cm. V odstupech asi 5 cm od sebe položíme k jednomu okraji každého pruhu hromádky náplně. Žloutek rozšleháme se 3 lžícemi vody, směsí potřeme těsto při jednom okraji a mezi hromádkami náplně. Potom těsto přehneme přes náplň a okraje pevně stiskneme k sobě. Pruhy rozdělíme mezi hromádkami nožem se zoubkovaným okrajem. Ravioli postupně vaříme asi 10 minut ve slané vodě. Vložíme je do omáčky a zahříváme, dokud se vše neprohřeje.

Komentáře k receptu